vrijdag 1 maart 2019

Achter de schermen van TV Limburg!

Het vierde leerjaar leert over media. Het wordt natuurlijk pas echt interessant om zelf te gaan kijken hoe het eraan toe gaat bij de televisie.

We werden bij TV Limburg hartelijk onthaald door Rudi Moesen die ons toonde hoe programma’s gemaakt worden. We zagen journalisten aan de slag en kregen meteen nieuws heet van de naald. Er zou in Bokrijk een fietser aangevallen zijn door een everzwijn. Wat heel bijzonder was, was dat onze buschauffeur Dennis de vader is van het slachtoffer! Het nieuws kwam ineens heel dichtbij en we kregen al snel meer info en details.
De zoon van Dennis reed gewoon op het fietspad toen hij opeens oog in oog stond met de ever. Hij wilde rechtsomkeer maken, maar het dier bleek enorm snel en was eerder bij hem dan hij verwacht had. Hij gooide Kris met fiets en al de lucht in! Het dier beet hem in het been en Kris werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij geopereerd werd.
Dennis werd door tv Limburg geïnterviewd. Het was enorm toevallig dat hij net op dat moment daar was.
We waren wel verbluft door dat nieuws en vervolgden onze rondleiding met extra interesse, want wat hier bij de tv gemaakt wordt, kan zomaar ineens over iemand uit je buurt gaan!
We mochten de kamer zien waar alle beelden gemonteerd werden. De kinderen waren onder de indruk en bestookten Rudi met hun vragen. We namen een kijkje in de schminkruimte en mochten op de plek staan waar de nieuwslezers zitten.
De interesses van de kinderen kwamen naar boven. Sommigen zagen zichzelf presenteren, monteren, interviewen. Anderen wilden het weerbericht brengen, schminken, geschminkt worden of net de camera dragen. Wie weet welk gezichtje over enkele jaren ons beeldscherm siert!

En Kris, daar gaat het ondertussen gelukkig al wat beter mee! 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten