vrijdag 1 maart 2019

Op bezoek in het stadhuis


Het vierde leerjaar van de Europaschool mocht het stadhuis van Genk bezoeken. We werden vriendelijk ontvangen door de verschillende medewerkers en mochten in het mooie gebouw proeven van het werk dat zij doen.
Zo mochten we zelf onze vingerafdrukken laten inscannen want dat ga je binnenkort moeten doen voor je identiteitskaart. Er kwam ook een originele elektronische handtekening bij.
Boven kregen we een headset op en luisterden mee naar de vragen van inwoners. Toen mocht een van onze kinderen de burgemeester bellen en vragen of hij ons wilde ontvangen. We werden naar zijn bureau gebracht en mochten aan de lange tafel plaatsnemen. Toen de burgemeester binnenkwam, werden de kinderen even stil. Het was heel bijzonder om daar in de kamer van de burgemeester zelf gehoord te worden en de kinderen mochten vertellen welke voorstellen ze hadden voor hun stad Genk. We zijn in onze klassen veel met het milieu bezig en de burgemeester vertelde dat de stad net als ons vele acties doet voor de natuur.
Daarna liepen we door naar de drukkerij en zagen hoe het drukwerk voor de inwoners van Genk tot stand kwam. Er stond een enorme machine waar ook een leuk boekje voor ons uitkwam. We vertrokken met een toffe foto.
De schepen van talentontwikkeling Anniek Nagels vroeg ons daarna wat wij graag doen, wat onze talenten zijn. Daar wisten we wel een antwoord op want in onze klas is iedereen uniek. En later, dan maken wij onze stad groot!















Geen opmerkingen:

Een reactie posten